اولین مطالعه مبتنی بر هوش مصنوعی در حوزه ناباروری
مطالعه کوبایاشی و همکاران در سال 2024، یک مدل جدید مبتنی بر هوش مصنوعی را ارائه میدهد که برای پیشبینی خطرات ناباروری مردان با استفاده از سنجش سطوح هورمون سرم طراحی شده است و مرحلهی آنالیز اسپرم را حذف یا آن را به تاخیر میاندازد.
پروفسور هیدیوکی کوبایاشی (مسئول بخش اورولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه توهو در توکیو) اظهار داشت: معمولاً اولین قدم در تشخیص ناباروری مردان، انجام آنالیز اسپرم است و در صورت مشاهده ناهنجاری، آزمایش هورمونی انجام میشود، اما این روش جدید خطر ناباروری مردان را بدون آزمایش اسپرم تعیین میکند که اولین پیشبینی هوش مصنوعی در جهان است. در این مطالعه 3662 مرد شرکت داشتند و سطوح هورمونی مانند هورمون محرک فولیکول (FSH)، هورمون لوتئینهکننده (LH) و تستوسترون را برای ارزیابی شرایط ناباروری مانند آزواسپرمی غیر انسدادی، الیگوزواسپرمی و سایر عوارض مرتبط با اسپرم تجزیه و تحلیل شد و به میزان دقت کلی 74 درصد در تشخیص آزواسپرمی غیر انسدادی و الیگوزواسپرمی دست یافت.
این رویکرد مبتنی بر هوش مصنوعی غربالگریهای اولیه ناباروری را ساده میکند و بواسطه عدم نیاز به آنالیز اسپرم، انجام بررسی را به ویژه در کلینیکهایی که فاقد خدمات تخصصی ناباروری هستند، امکانپذیر میکند. اگرچه این مدل به طور کامل جایگزین آنالیز اسپرم نمیشود، اما به عنوان یک ابزار غربالگری اولیه مفید عمل کرده و موارد بالقوه را برای آزمایشهای بیشتر و دقیقتر برای پیشگیری از ناباروری نشان میدهد. این مطالعه مسیر را برای تستهای ناباروری مردانه در دسترستر هموار میکند و یک دستاورد نوین در راستای تشخیص زودهنگام و درمان ناباروری محسوب میشود.
دیدگاهها
دیدگاهی وجود ندارد